Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No, nevím, ale pokud vládou odmakaná statistická čísla vyústí v potřebu chválit, usmívat se a šířit spokojenost, orosím se a po zádech mi běhá mrazivé mravenčení vyvolané obrovským malérem, který nevyhnutelně musí nastat.

0 0
možnosti
Foto

Právě proto nemám nikde ani slovo o opatřeních a o vládě. Chtěl jsem pochválit nás všechny, že je to taky o našem chování a nejen o opatřeních. Každý týden, kdy ještě zatneme zuby, dává větší naději, že další rozvolnění už bude trvalé. Mnohem víc lidí má osobní zkušenost s nemocí, se smutnými osudy, tak snad nebude tlak na vládu tak velký a opravdu se počká až počet nakažených výrazně klesne.

0 0
možnosti
Foto

Nepochopil jsem, kde je to makání, spíše je to neřízené vyhnívání. I ten váš rodinný příklad je toho důkazem - kde už to všichni měli, tam ani kovid nebere. Do toho více sluníčka, zahrádka, delší den, otevřené okno v noci a příroda to za nás, doufám, odmaká a budeme zase best.

0 0
možnosti
Foto

V mém okolí víc lidí pracuje z domova, víc lidí omezilo návštěvy, víc lidí mluví nahlas, že se mají opatření dodržovat. Neboli jedna z nejsilnějších zbraní, co jako lidé máme, že jdeme ostatním příkladem, jak si myslíme, že je to správné.

Jelikož se jinde neopakuje scénář z Chebu, tak to funguje, i když pokles není tak razantní jako v minulosti. Hlavní důvod vidím, že lidé bez příznaků a s lehkými příznaky roznáší nemoc dvakrát déle. (Google: Densely sampled viral trajectories suggest longer duration of acute infection with B.1.1.7 variant relative to non-B.1.1.7 SARS-CoV-2.)

Spíš než řízené promořování bych viděl za situací dvě lidské vlastnosti.

Z budoucích variant si vybíráme ty, které se nám líbí víc. Další vlna nepřijde, můžeme rozvolňovat. Tohle chtějí voliči slyšet.

Až bude zle, tak to začneme řešit. Furt tak nějak doufáme, že nastane ta lepší varianta.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS